Hej alla föräldrar.
Tänk nu är vi redan inne på den tredje veckan på den här terminen. Vi är i full fart med skolarbetet.
Nu ligger vi i hårdträning för att klara av de Nationella Proven som startar efter sportlovet och kommer att
pågå ända till slutet av april. Då vill jag att alla elever ska vara på plats. Naturligtvis kommer det att bli ”uppsamlingsheat” för de som ev. är sjuka. Jag kan redan nu tala om att terminens utvecklingssamtal kommer ligga i maj då alla Nationella prov är avklarade.

Vi tränar på läsförståelse i både berättelsetexter och fakta texter.
Att skriva både berättelser, faktatexter och sammanfattningar ska vi jobba hårt med.
Vi kommer också att träna och repetera på olika moment i matten. Just nu håller vi på med division.

Den här terminen är det ny slöjd. Så de som hade sy i höstas har nu trä och vice versa.

Dennis heter en ung kille som vikarierar på Idrotten under tiden som Anna Uhlin är sjukskriven.
Linn som jobbade som resurs i klassen i höstas är också sjukskriven. Jag hoppas på att vi får någon vikarie för henne också. Rektor Katrinne jobbar på det.

Vi jobbar med Religion i SO i blandade grupper med alla treorna. Vi lär oss om Kristendomen, Judendomen och Islam.

På vårt klassråd i veckan kom frågan upp om fiske med föräldrarna igen. Nu är det dags tycker barnen.

Några datum framöver som kan vara värda att notera: Kyrkmons Vasalopp går av stapeln 17/2. Förhoppningsvis(tycker jag) kommer det bli skidåkning på idrotten innan dess också.
23/2 och 24/2 är det skolledigt då det är studiedagar för lärarna.
4/3 har vi Friluftsdag tillsammans med mellanstadiet på Sidsjön. Vecka 10 är det sportlov.

Hälsningar Christina

Translate »