Archive for Veckobrev

vecka 11

Hej alla föräldrar den här veckan har vi påbörjat nationella prov i matte👓.

Vi ska ha 7 olika prov  i matte dom närmsta veckorna. Det kommer bli klurit med alla prov. Vi har använt mycket verktyg på träslöjden. På gympan har vi fått göra sexornas hinderbana. Vi kom fram till vi skulle ha mer hörselkåpor till klassen på klassrådet. I dag (fredag) ska vi gå på musik föreställning i aulan. Vi ska okså ha klassens lektion. På klassens lektion leker vi lekar. Ett exempel kurragömma, yoga eller hela havet stormar.

👹👹😱😱🍢🍩

Axel B och Elias skrev den här veckan.

Här kommer lite mer ifrån ”fröken

Jag vill tala om att vi ju också ska ha nationella prov i svenska. Men det blir då matten är avslutad. Terminens utvecklingssamtal kommer att bli då allt detta med nationella proven är avslutade, i slutet av maj månad.

På skärtorsdag 24/3 tänkte vi 3:or ha lite påskfirande. Barnen får gärna ta med ett eget ”litet fika”. Naturligtvis är påskkärringar/gubbar välkomna den dagen. Och sen är det påsklov från fredag och veckan därpå.

Hälsningar Christina

 

 

Vecka 3

Hej alla föräldrar.
Tänk nu är vi redan inne på den tredje veckan på den här terminen. Vi är i full fart med skolarbetet.
Nu ligger vi i hårdträning för att klara av de Nationella Proven som startar efter sportlovet och kommer att
pågå ända till slutet av april. Då vill jag att alla elever ska vara på plats. Naturligtvis kommer det att bli ”uppsamlingsheat” för de som ev. är sjuka. Jag kan redan nu tala om att terminens utvecklingssamtal kommer ligga i maj då alla Nationella prov är avklarade.

Vi tränar på läsförståelse i både berättelsetexter och fakta texter.
Att skriva både berättelser, faktatexter och sammanfattningar ska vi jobba hårt med.
Vi kommer också att träna och repetera på olika moment i matten. Just nu håller vi på med division.

Den här terminen är det ny slöjd. Så de som hade sy i höstas har nu trä och vice versa.

Dennis heter en ung kille som vikarierar på Idrotten under tiden som Anna Uhlin är sjukskriven.
Linn som jobbade som resurs i klassen i höstas är också sjukskriven. Jag hoppas på att vi får någon vikarie för henne också. Rektor Katrinne jobbar på det.

Vi jobbar med Religion i SO i blandade grupper med alla treorna. Vi lär oss om Kristendomen, Judendomen och Islam.

På vårt klassråd i veckan kom frågan upp om fiske med föräldrarna igen. Nu är det dags tycker barnen.

Några datum framöver som kan vara värda att notera: Kyrkmons Vasalopp går av stapeln 17/2. Förhoppningsvis(tycker jag) kommer det bli skidåkning på idrotten innan dess också.
23/2 och 24/2 är det skolledigt då det är studiedagar för lärarna.
4/3 har vi Friluftsdag tillsammans med mellanstadiet på Sidsjön. Vecka 10 är det sportlov.

Hälsningar Christina

Veckobrev v.47

Hej alla barn och föräldrar i klassen.
Den här veckan blev det jag som fick skriva veckobrevet. I fredags eftermiddag då vi skulle skriva blev det så mycket annat spännande. Thea och Tuva hade ”klassens lektion”. De hade förberett sej under veckan med att hitta på alla möjliga frågor till en frågesport.
Klasskamraterna var verkligen taggade.Det blev en kul avslutning på veckan.

Vi har jobbat vidare med multiplikation i matten. Det går jätte bra.

Vi har en högläsningsbok som heter Pojken som levde med strutsar. Så i veckan har vi lärt oss mer om strutsar genom att läsa faktatexter, skriva tankekartor och skriva egna texter om strutsar. Med Marianne har barnen fått göra stora härliga fantasistrutsar.
Synonymer är kul, speciellt då man kan lära sej genom att spela spel med orden. Det har vi gjort.

I fredags hade killarna ”ROS-snack” med Petra Lindblom. Och tjejerna hade ”ROS-snack” med mej. Detta ska vi fortsätta med.

Till veckan blir det läsläxa igen.
På fredag 27/11 tänkte vi ha lite adventsfika tillsammans alla 3:or. Barnen får ta med sej eget litet fika(bulle eller dyl. och något att dricka till).

Hälsningar Christina

Veckobrev v 22

Här kommer rapport ifrån klass 2:as skolvärld.

Nu har jag träffat nästan alla barn och föräldrar i utvecklingssamtalen för den här terminen. Trevligt som vanligt. Alla barn har gjort den här trivselenkäten som ni känner igen vid det här laget. Samtliga elever i vår klass säger att de trivs i skolan och klassen. Det känns så bra tycker jag. Sen är det så där med arbetsron. Det jobbar vi med varje dag. Det är främst när vi byter aktivitet som det blir rörigt för många.

Vi har under de två sista veckorna skrivit berättelser på plattorna som nu barnen också med stor entusiasm har läst upp högt i klassen.

Allemansrätten har vi lärt oss om.

Nu kan vi många djurord på engelska tex. hippo.

I matten har vi lärt oss vad symmetri betyder.

Tänk att det bara är två veckor kvar till sommaravslutningen. Den kommer ju för vår del vara på skolgården i år. Med början kl. 9.00 fredag 12/6. Speciell inbjudan kommer. De här sista veckorna kommer det vara mycket ”göra klart” som gäller. Men på onsdag ska vi ha Matte hela dagen i blandade grupper från 2:orna. Då ska vi väga och mäta längd och volym. Bra om barnen tar med sej någon tom burk eller förpackning som vi kan använda.

På torsdag 4/6 åker vi på utflykt till skogen vid NTO-stugan ovanför Bredsand tillsammans med de andra 2:orna. Barnen får gärna ha med sej lite utflyktsfika. Vi äter lunch då vi kommer tillbaka till skolan ca 12.45.

Innegympa på fredag 5/6

Kyrkmodagen 10/6 då vi som vill är utklädda tillsammans med alla andra på skolan.

Nu har jag säkert glömt saker som jag borde skrivit om men då får jag väl återkomma.

Ha nu en Trevlig Helg

Hälsningar Christina

 

 

 

 

Veckobrev v. 16

Ja nu är det då äntligen dags att skriva ett veckobrev igen.
Som ni vet så är jag tillbaka med nya friska tag. Det känns verkligen bra och är roligt att jobba igen.

Först lite om vad vi sysslat med i veckan:
I svenska tränar vi nu på att göra  ”Tankekartor” utifrån faktatexter.
Vi lär oss om stavning, vokaler och dubbelteckning. Vi samlar på ord och ordens betydelse. Vad säger ni om soppatorsk och ögonsten?
Vi läser en bok tillsammans ” Släpp taget Jonte”. Den har mamma Anna fixat till oss på Skärgårn i klassuppsättning alldeles gratis. Det är inte bara att läsa den utan vi måste fundera på en massa kluriga frågor som dyker upp(i alla fall i frökens huvud!!!!) Hör gärna med era barn vad boken handlar om.
Då Anna var vikarie gjorde de så fina dagböcker tillsammans med Marianne. Där skriver nu barnen nästan varje dag.

I matten har vi repeterat mycket samt jobbat med kluriga uppgifter. Spelat kort har vi gjort. Det är matte det också.
Till veckan börjar ett nytt kapitel i boken som handlar om multiplikation och division och hur de räknesätten hänger ihop.

I engelska har vi jobbat med ”Days of the week and my favourite day”

Läxa tills på måndag är för ovanlighetens skull matte och skrivläxa. Jag tänker att vi gör uppehåll några veckor till med läsläxa i Diamantjakten. Så det blir istället ma/skrivläxa även nästa vecka.

Då tar vi vad som händer framöver:
Bokbussen kommer på tisdag 21/4.
På torsdag 23/4 ska vi på skolbio på Opalen på fm. Dessutom firar hela skolan ”Världsbokdagen”. Så resten av dagen ska gå i bokens tecken. Det kommer att finnas ett bokbytarbord där barnen kan lämna en egen bok som de läst ut eller kanske vuxit ifrån och inte vill ha kvar(naturligtvis med OK från er). Så kan de byta boken mot en annan.
Sen har vi en önskan att det finns några pappor i klassen som vill och kan komma denna dag och berätta och läsa någon bok som ni gillar för klassen. Det skulle vara toppen. Jag berättade idag för barnen om att forskare kommit fram till att just pappor som läser för barn eller att de ser sina pappor läsa är av extra stor vikt. Så välkomna. Jag lovar vi bjuder på fika!!!!!! Det skulle då vara efter kl.12(alltså inte fikat utan bokläsningen).
På fredag kommer 5a och läser för oss.

Den 30/4,sista april är i år en ledig skoldag. Fritidspersonalen vill veta vilka som ska ha fritids den dagen.

Utvecklingssamtalen för den här terminen dröjer jag med till mitten på maj. Jag återkommer med tider.

Ha nu en skön vårhelg.
hälsningar Christina

 

 

 

Veckobrev v.6

Hej igen

Nu blir det ett kort veckobrev med viktig information till er.

På tisdag 3/2 kommer Anna Bäckström som ska vara vikarie för mej under min sjukskrivning. Jätte bra att hon får en dag tillsammans med oss innan jag försvinner. Hennes telefonnummer är 070/2769769. Det är det bästa sättet att ringa/smsa henne vid sjukfrånvaro som de flesta gjort nu till mej.
Jag skulle haft utvecklingssamtal med alla elever här innan sportlovet men det får vänta tills jag är tillbaka igen.

Jag hade missat att vi faktiskt har simundervisning en gång denna vecka också. Så på tisdag 3/2 så är det badkläder med igen(inget klädsim).
På fredag är det idrott igen för 2a.

Det är många tankar i mitt huvud nu men jag tror att jag fått med det viktigaste.
Har ni några funderingar så får ni höra av er.

Varma snöiga hälsningar från Christina

 

Veckobrev v.5

Hej alla föräldrar

Som jag meddelade med mail förra veckan så blir jag sjukskriven från och med onsdag 4 februari. Det är ännu inte klart vem som kommer i mitt ställe. Jag räknar i alla fall med att jag ska få chans att träffa den som ska vicka innan jag åker till Göteborg och Sahlgrenska sjukhuset.

Det är intensivt under den här tiden då simundervisningen pågår. Vi använder tiden i klassrummet mestadels till matte och svenska. Barnen är jätte duktiga under simlektionerna och får härligt beröm av simlärarna. Denna vecka är det 3 gånger kvar som vi åker till badhuset tisd,onsd, och torsd. På torsdag avslutar vi simundervisningen med ”klädsim” Barnen ska ha med, helst långärmade T-shirts samt lånkalsonger/tights (pyjamas funkar utmärkt). De ska få pröva på att med kläder ta sej upp på ”isflak” med isdubbar. De har också en läxa tills dess att fråga er därhemma om vad ISVETT innebär.

Jag vet inte riktigt hur det kommer att se ut med 2:ornas organiserade skidåkning framöver. Men jag har uppmanat barnen att ta med skidor de som vill för att åka på raster och på Fritids. Den 24/2 blir det i alla fall Kyrkmons Vasalopp, så då om inte förr åker vi(dom).

På fredag den 30/1 har vi gått 100 dagar i skolan. Det ska vi fira på olika sett. Vi kommer att under dagen arbeta med talet 100. Vi skulle vilja att barnen tar med sig 100 saker av något som ni har hemma tex Lego, makaroner….(det får inte vara stora saker) Så ska vi ha utställning där vi kan  titta och jämföra.

På tisdag 27/1 kommer Bokbussen, så kolla om det finns några Bokbussböcker hemma.

 

Ok, det är allt för detta brev.

MVH Christina

 

Veckobrev v.3

God fortsättning på det nya året till er alla därhemma.
Ja, så är vi igång igen med en ny termin. Det känns roligt tycker jag. Hoppas nu att barnen håller sig friska och krya. Under hösten hade vi få frånvarodagar sammanlagt i klassen. Jätte bra.

Som ni kan se på bloggen så dansade vi ut julen i fredags.

Vi är redan i full gång med skoljobbet och läser, skriver och räknar för fullt.
I skrivandet kommer nu fokus ligga på att träna på att skriva ”hela” meningar med stor bokstav och punkt. Vi fortsätter också att träna handstil då vi nu mer och mer skriver med pennan. Bra om ni också uppmärksammar detta då barnen skriver i sin läxbok.
I matten jobbar vi med subtraktion med talen mellan 0-20 och klockan, kvart över och kvart i. Det finns en trevlig app ”Klockis” som barnen gillar att träna på som jag kan rekomendera.

Läsläxa fortsätter vi med i Diamantjakten från onsdag till måndag. Det är värdefullt för mej då ni skriver kommentarer hur läxan gått.

Nu börjar vår simundervisning. Vi åker till badet tre veckor framöver v.3,4 och 5 på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Under dessa veckor utgår idrotten på fredagar.

Veckan innan jul så fick vi ny rektor. Anna Hallgren är nu biträdande rektor. Hon är ansvarig rektor för oss 2:or och har telenr. 060/6585210, 070/1831693.

Vi har fått nya telenr. till skolan. Ni hittar numren på Kyrkmons hemsida. Numret till oss på Skärgårn är 060/6585204. Fritids har också en mobil 070/1807320.

Jag ska berätta för er att jag någon gång i februari-mars kommer att bli sjukskriven. Jag ska donera en av mina njurar till min brorsdotter. Vi vet ännu inte exakt när detta blir, men det är på gång. Jag kommer då att vara borta från jobbet 4-8 veckor. Naturligtvis får ni mer besked då jag vet mer.

Stort TACK till er mammor som fixade ”gofika” till barnen dagen innan jullovet.

 

Ok, det var allt just nu.

Hälsningar Christina

 

 

 

 

Veckobrev v.49

Ja, nu verkligen känns det som om det lackar mot jul. Två veckor kvar på den här terminen.

Vi tränar för fullt på julsånger och skridskoåkning inför vårt Luciauppträdande på NSK den 13 december. Roligt att det är många som vill och kan vara med den dagen. Jag vet inte exakt tid då vi behöver samlas men jag tror att det blir ca 14. Jag återkommer då jag vet. Och efter NSK matchen är det skridskodisco för alla 2:or. Tuvas pappa Johan Uhlin är den som håller i trådarna. Jag har talat om för honom att Antons, Tyras, Felix och Axels (H) föräldrar på föräldrarmötet sa att de hjälper till att arrangera skridskodiscot. Om det är fler som känner sej manade så har Johan telenr. 070/3706682.

Vi åker skridskor på måndagefm och torsdefm igen till veckan v. 50. Ingen idrott på fredag. Sista veckan v. 51 har vi idrott inne på tisd. 16:e.

Denna veckas läxa får vara den sista för den här terminen. Tack till er alla därhemma som är med och stöttar med läsningen. Jag hoppas att ni liksom jag märker vilka kliv barnen tar på lässtegen. Jag har spelat in var och en då de läser för att de själva ska höra hur de förbättras. Sen jobbar vi hårt med läsförståelsen också.

På fredag 12 december tågar hela skolan upp till kyrkan för att se 5:ornas Luciauppträdande. Då vi kommer tillbaka från kyrkan tänkte vi ha lite Luciafika alla tillsammans här på Skärgårn. Vi vill att barnen tar med en egen bulle/ lussekatt och en festis.

Fred. 19/12 är sista dagen för terminen. Vi slutar vanlig tid 13:30.
och sen är det JULLOV fram till den 7/1.

Nu ska jag ha helg så hejdå, vi hörs.
Hälsningar Christina

Veckobrev v. 47

Veckobrev v. 47

Ja nu börjar detta med veckobrev mer eller mindre likna månadsbrev. Vi gör så mycket så jag varken hinner eller orkar skriva rapport varje vecka. Men här kommer i alla fall lite om vad vi har för oss just nu i klassen.

Vi jobbar vidare med vårt tema Kroppen. I veckan var det extra fokus på hjärnan, nerverna och vad som händer då vi sover.

I matten jobbar vi nu med subtraktion. Här är det också så himla bra att ha alla subtraktioner mellan 0-10 automatiserade för att kunna använda när det är stora tal. Så vi ska köra samma träningsblad var dag för att barnen ska se att det går lättare och lättare.

I engelskan har vi tränat på” I like and I don’t like. Vi har också lärt oss ”bodywords”. Ibland kommer Kim på besök. Hen kan bara prata engelska. Vem Kim är? fråga era barn. Vi ser ibland också på skolprogram ” Go Yoyo go”, som är mycket omtyckt bland barnen.

Jag förstår att ni hört talas om att vi hade Gladiatorsbesök förra veckan. Det var bejublat. Som tur var(min personliga åsikt) så skickade de med eleverna ett gott budskap på slutet om hur man ska vara mot varandra och vikten av att röra på sej mycket.

Barnen har virkat och broderat med Katarina. Jätte bra för finmotoriken. En del blir riktigt bitna och virkar metervis eller virkar vantar och mössor.

I fredags började vår egen nalle ” Is-Björn” sin resa ut i världen. Vi har blivit inspirerade av vår läsebok Diamantjakten att skicka iväg en egen nalle på äventyr. Och trot eller ej men redan första dagen fick vi livstecken i form av bilder ifrån honom/henne.(Det är lite delade meningar om vår nalle är en hon eller han)

I fredags deltog klassen i en It-tävling där det gällde att lösa olika problem. Det var svårt. Det gällde att ha tålamod och vara klurig. Tyvärr skulle problemen lösas enskilt. Det var som gjort för att klura tillsammans tycker jag.

Vi ser en film lite då och då, ”Vägen till skolan” som handlar om barn från fyra olika länder i världen och deras vedermödor för att ta sej till skolan. Filmen berör oss verkligen. Det blir många bra reflektioner.

Veckans stjärna är något nytt vi börjat med. Fråga era barn så förklarar de.

Det är inget speciellt som vi planerar de närmaste veckorna utöver det vanliga. Vi ser fram emot härliga ”jobbarveckor” i klassrummet med mycket matte, läsning och skrivning. Läsläxa som vanligt.

Hälsningar Christina

P.S Ni kan följa våra nallars äventyr på www.facebook.com/kyrkmonsnallar om ni har lust.

Translate »